Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 22:44

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

17 лютого - День спонтанного проявлення доброти.

Дорогі діти! Петриківська районна бібліотека всіх вітає та пропонує зробити  кілька кроків на шляху до доброти!
 Ми часто чуємо ці слова: доброта, доброзичливий, сердечність, людяність, милосердя. Усвідомлюємо, що світ тримається на небайдужих, на тих, хто завжди відгукнеться на чужу біду, чужу потребу.
 Як усім нам хочеться чути більше щирих, добрих слів... Як хочеться бачити навколо очі, які б сяяли теплом та любов'ю!..
 Колись Бернард Шоу сказав: "Тепер, коли ми навчилися літати по небу, як птахи, плавати під водою, як риби, нам бракує тільки одного: навчитися жити на землі, як люди." 
Усі ми прагнемо, щоб у сім'ї, на роботі, у шкільному житті, та  навколо нас були лише добрі, люблячі, милосердні, щирі та турботливі люди, які завжди зрозуміють, допоможуть, підтримають і словом і ділом. Цього легко досягти, не забуваючи, що є ... Читати далі »

Просмотров: 874 | Добавил: Flash | Дата: 27.02.2015 | Комментарии (0)

У нашій бібліотеці знову прем’єра! Цього разу  - для молодших школярів.

17 лютого 2015 року з метою прищепити любов до читання, бажання спостерігати, творити Петриківська  районна бібліотека для дітей влаштувала лялькову виставу «До казки на гостину». На виставу завітали маленькі читачі книгозбірні, учні 1 класу Петриківської СЗОШ (кл. керівник Капленко Н.Л.)

Зустріч з казковими героями захопила дітей. Працівники бібліотеки Шумейко Н.С., Потапенко Ю.В., Бутко О.В.,Завалипіч О.В.  Глядачі брали активну участь у літературній вікторині, відгадували загадки.Заняття в гуртку «Буратіно» допомагають дітям спілкуватися між собою, сприяють у вивченні пред ... Читати далі »

Просмотров: 484 | Добавил: Flash | Дата: 27.02.2015 | Комментарии (0)

Незважаючи на те, що лютий — місяць холодний та морозний, ми все одно його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято всіх закоханих — день святого Валентина. Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності.
Любов — почуття світле і добре. Вона може бути до Батьківщини, до рідного міста, до матері, до дівчини чи хлопця, і, звичайно, до книги, до читання. В цей день свої почуття ми виражаємо — «валентинкою», листівкою у вигляді сердечка, яка є незмінним атрибутом цього романтичного свята. «Валентинка» — це освідчення в коханні, за допомогою добрих та щирих слів, написаних у ній. Яка ж історія цього свята, і звідки воно до нас прийшло?
Існує легенда. У Стародавньому Римі імператор Клавдій ІІ планував завоювання нових земель, і змушував чоловіків залишати свої родини і йти на війну. Крім ... Читати далі »

Просмотров: 491 | Добавил: Оксана | Дата: 18.02.2015 | Комментарии (0)

 Всеволод Нестайко! – і відразу на обличчях переважної більшості дітей заквітнуть усмішки, а в очах їхніх батьків заграють веселі іскорки. Та й чимало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужими: вони тут же засвітяться сонечками, бо пригадається їм власне дитинство...                 
      Три покоління українців зачитується талановитими творами відомого українського дитячого письменника.                                 

85-річчю від дня народження найвідомішого сучасного українського письменника і казкаря, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки (за повість-казку «Незвичайні пригоди в лісовій школі»), премії ім. Миколи Трублаїні (за повість-казку «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків»), премії ім. Олександ ... Читати далі »

Просмотров: 672 | Добавил: Оксана | Дата: 09.02.2015 | Комментарии (0)

  У кожної книги своя дата народження,

а вмирають книги, коли їх не читають і забувають

      Книги з цієї виставки читали ваші діди і батьки. Бажаємо, щоб читали і ви. Сподіваємось, що будуть читати і ваші діти.

  ... Читати далі »

Просмотров: 660 | Добавил: Оксана | Дата: 01.02.2015 | Комментарии (0)

       Світ казок – таємнича сила. Вона знаходиться далеко: за тридев’ять земель, в тридев’ятому царстві. В казках можливо все: на дорозі можна зустріти везіння – крихітного і смішного карлика, навчитися розуміти мову звірів тощо. Це та інше неодмінно станеться, потрібно лише захотіти. Змахни чарівною паличкою, і оживає чудесний світ, сповнений сяйвом, сонцем, лісовими пахощами та дивними пригодами. А називається цей світ – ляльковий театр,який користується великою популярністю серед маленьких читачів книгозбірні. Його діяльність допомагає дітям виявити свої здібності, вчить їх творчо мислити, реалізовувати свою фантазію, збагачуватися новими знаннями, залучатися до культурних та літературних цінностей. У ляльковому театрі бібліотеки позитивна енергетика, мабуть тому, що чарівне дійство об’єднує душі гарних і добрих людей – бібліотекарів.  27 січня 2015 року в Петриківській районній бібліотеці для дітей бул ... Читати далі »

Просмотров: 476 | Добавил: Оксана | Дата: 28.01.2015 | Комментарии (0)

           Під такою назвою  11 червня 2014 року    було проведено засідання обласного клубу ділового спілкування «Професіонал»    на базі Петриківської районної бібліотеки для дітей . Захід було проведено задля впливу публічних бібліотек Петриківського району на утвердження позитивного іміджу закладів культури як  центрів з усіх питань  обслуговування користувачів-дітей , організаторів дитячого читання та спілкування. На засідання клубу завітали колеги з Царичанського, Магдалинівського,Криничанського,Софіївського,Межівського,Новомосковського,Дніпропетровського районів та міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська,Кривого рога,Новомосковська. 
    Заняття клубу  відкрила заступник директора обласної бібліотеки для дітей Прокопович-Ткаченко О.О.,яка привітала учасників,побажала плідної праці та вручила подарунки для читачів бібліотеки для ... Читати далі »
Просмотров: 647 | Добавил: Оксана | Дата: 03.07.2014 | Комментарии (0)

        Однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є освіта людей в області навколишнього середовища, екологічне виховання всього населення, а особливо підростаючого покоління.  11 квітня 2014 року в Петриківській районній бібліотеці було проведено екологічну годину «Ми за чисте довкілля». Учні 3-А класу(класний керівник ) Бібліотекарі Бутко Ольга Василівна та Потапенко Юлія Вікторівна  розповіли дітям про довгострокову екологічну програму «Петриківщина на долонях турботи», за якою працюють бібліотеки Петриківського району  та звернулись до дітей зі словами «Усміхнімось, друзі, квітам, травам, деревам і людям. І нехай в усьому світі краси й добра прибуде. Природа самодостатня і цінна сама собою. І завдання людини — не зашкодити, оскільки вона є лише частинкою цієї природи. Ми живе ... Читати далі »
Просмотров: 543 | Добавил: Оксана | Дата: 24.04.2014 | Комментарии (0)

       17 квітня відбулося засідання клубу «Бджілка» по виготовленню писанок з підручних матеріалів. Діти 4 класу (члени клубу «Бджілка») розписували дерев`яні писанки, вирізані з паперу. Працювали дуже творчо і натхненно. Виготовляли писанки для себе (щоб подарувати вдома рідним), а також на виставку в бібліотеку. Роботи вражають простотою та вишуканістю одночасно. Адже дитяча творчість не зрівняється ні з чим своєю чистотою.  

   

Просмотров: 506 | Добавил: Оксана | Дата: 24.04.2014 | Комментарии (0)


Ти, кохана книжко, учиш нас, навчаєш,
Про усякі дивні речі нам оповідаєш!
...Тож гукнімо, діти: «Нашій книжці – слава!
В ній наука і розвага, втіха і забава!»
Ю. Шкрумеляк
Дитинство — це той неповторний час, коли мала людина відкриває для себе світ, коли в ній жевріє іскринка творчості, а саме життя є стихією гри, що для дитини — найсерйозніше заняття. Саме добра дитяча книга відіграє важливу роль в житті дитини. Але якщо дитина запитує «А навіщо читати?», чи зможемо ми дати таку ж щиру відповідь, не відбуваючись стереотипними фразами, які діти частіше за все пропускають повз вуха? Той, хто пізнав радість спілкування з друкованим словом, добре знає про те, що читання — це бурхлива гра уяви, інтенсивна робота думки, творчий процес, який дає ні з чим незрівняну насолоду.

Прищепити дітям любов до книги, виховувати в дітей потребу до читання, дбайливе ставлення до книги допомагає Тиждень дитячог ... Читати далі »

Просмотров: 725 | Добавил: Оксана | Дата: 06.04.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz