Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 10:44

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 6 » Бібліотечне обслуговування в сільській місцевості: стан і перспективи
14:01
Бібліотечне обслуговування в сільській місцевості: стан і перспективи

Бібліотечне обслуговування на селі заслуговує уваги, оскільки для сільських мешканців відвідування цих закладів є чи не єдиною можливістю задовольнити свої інформаційні та культурні потреби.

Чого досягли працівники бібліотек за квартал поточного року, що вдалося, що ні, які висновки зробили бібліотекарі про свою роботу на користь користувачам і населенню району? Про це звітували бібліотекарі у Петриківській районній бібліотеці під час наради «Бібліотечне обслуговування в сільській місцевості: стан і перспективи». В цей день бібліотечні працівники району радились і обмінювались досвідом надання нових сучасних послуг громадам віддалених сіл та повного використання всіх можливих ресурсів, якими володіє бібліотека. Тому в першу чергу акцентували увагу на поповнення бібліотечних фондів сільських бібліотек і комп’ютеризацію та підключення бібліотек до мережі Інтернет. Нині у роботі бібліотек поєднуються функції інформаційної, культурної та освітньої сфер і в такому сполученні є водночас унікальність та складність бібліотечної діяльності.

Директор РКЗК «Петриківська ЦБС» Насонова О А. наголосила на основних напрямках діяльності публічних бібліотек є:

розширення можливостей доступу користувачів до бібліотечних ресурсів;

індивідуалізація їх обслуговування;

задоволення інформаційних, духовних та соціально-побутових запитів;

створення якісно нових бібліотечних послуг;

формування читацьких уподобань;

підвищення рівня читацької активності, культурної компетентності користувачів;

обізнаність користувачів із здобутками світової культури;

орієнтованість заходів на соціальні аспекти життя громади.

Заступник директора по роботі з дітьми Шумейко Н.С. ознайомила працівників з сучасними критеріями оцінки діяльності бібліотек, яким повинні відповідати публічні бібліотеки, у тому числі сільські бібліотеки. Наголосила, що слід шукати нові форми роботи, шляхи поліпшення фінансування бібліотек. Активніше поповнювати книжкові фонди новою літературою, залучати для цього спонсорські кошти, розвивати проектну діяльність. Важливими факторами, що сприятимуть активізації діяльності бібліотек по обслуговуванню населення повинні стати: оперативне вивчення сучасних читацьких потреб та широка реклама бібліотечних послуг.

Бібліотекар читального залу районної бібліотеки Пікуш С.П. ознайомила присутніх з порядком проведення в Петриківському районі регіональної кампанії «Улюблені поети Придніпров’я».

Бібліотекар відділу комплектування Завалипіч О.В. оглядово ознайомила учасників семінару з матеріалами, отриманими на обласних курсах підвищення кваліфікації, які прослухала в квітні місяці цього року.

Бібліотекарі сільських та селищних книгозбірень докладно і яскраво розповіли про роботу своїх бібліотек з різних напрямків. Вони виступають активними учасниками життя територіальних громад, співпрацюють зі школами, будинками культури, з місцевою владою. Соціальний захист людей є одним з пріоритетних напрямків соціальної політики держави. Бібліотеки Петриківської ЦБС не стоять осторонь. Щодо обслуговування книгою дітей, молоді , людей похилого віку ведуть постійно активну діяльність , намагаючись стати місцем, де можна спілкуватися і отримувати інформацію, де затишно, як вдома, де підтримують, допоможуть вам та завжди будуть раді.

Перспективи бібліотек, які запланували бібліотеки на 2017 рік, досить великі та різноманітні, вони невідривні від сьогодення та майбутнього району. Методичні поради бібліотекарі отримали з проведення заходів поточного року, це– проведення районних конкурсів, а , саме : районного туру обласної літературно-краєзнавчої подорожі «Мандруємо рідним краєм», районного туру обласного конкурсу читців-декламаторів «Читаємо разом поетів Дніпропетровщини», районного фотоконкурсу «Читаємо разом поета-земляка».

Попереду дуже багато справ, які колектив Петриківської ЦБС та бібліотечні працівники Петриківського району будуть виконувати натхненно заради своїх читачів. Бібліотека має вижити і довести, що вона необхідна суспільству. Тому у фахівців Петриківської ЦБС багато нових задумів та проектів, спрямованих на вирішення наступних завдань: досягнення високого рівня бібліотечного обслуговування населення, примноження культурного надбання нашого району, встановлення емоційного зв’язку з читачем, всебічна підтримка позитивного іміджу, що дозволить громадськості повірити в нас.

 

 

 

 

 

Переглядів: 570 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz