Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 04:59

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 29 » День малюнків-ілюстрацій "Літературно-художнє ательє"
14:00
День малюнків-ілюстрацій "Літературно-художнє ательє"

                                               

Дитяча книга — це результат спільної творчості письменника і художника. «Що це за книга без малюнків?», — казала Аліса з відомої казки Льюїса Керролла. З нею погодяться і діти, і дорослі. Жодна дитина не візьме до рук книжку без ілюстрацій: адже вони розкривають малюкові зміст твору ще тоді, коли він не вміє не лише читати, але й говорити. Дорослий добре розуміє: крім того, що дитина читає або чує, вона повинна ще й побачити те, про що тільки-но дізналася. Саме книжкові ілюстрації першими вводять дитину у світ мистецтва, прищеплюють їй почуття прекрасного, розвивають естетичний смак та образне мислення. І якщо дитина з перших років свого життя може тримати в руках книжку з високохудожніми ілюстраціями, то вона буде розвиватися нормально.
Саме тому бібліотеки для дітей як хранителі книжкових скарбів не повинні залишати поза увагою творчість художників-ілюстраторів, яка допомагає читачам різних вікових категорій краще розуміти зміст літературних творів, розвиває у дітей образне мислення і сприяє розкриттю їхніх талантів.
Виховання юних читачів на базі синтезу ілюстрації і літературного тексту може передбачати декілька напрямків: ознайомлення дітей з життям і творчістю художників-ілюстраторів, робота з книжковою ілюстрацією як з видом образотворчого мистецтва, самостійний творчий процес читачів (створення власних ілюстрацій та саморобок, написання казок, віршів на тему ілюстрацій тощо).Учні 2-а класу Петриківської СЗОШ(вчитель Берелєт Т.Ю.) завітали в районну бібліотеку для дітей та подарували свої ілюстрації до прочитаних творів.

Ілюстрацію до казки Івана Франка намалювала Кошова Ліана, Богатирьова Софія проілюструвала народну казку «Лисиця та журавель».Гарні ілюстрації в Олексієнка Нікіти до вірша Т.Шевченка «Тече вода з-під явора», Андрейко Родіона та Анданченко Анастасія до казки «Колобок». А героя Супермена зобразив Бородай Ярослав.

А свої перші спроби пера подарували Дзоз Олександра, Кошова Ліана,Берковська Катя.

Переглядів: 447 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz