Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 17:22

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 17 » День сніговика . Холодний персонаж з гарячим серцем.
12:48
День сніговика . Холодний персонаж з гарячим серцем.

В сніговому світі не все так однозначно, як це здається на перший погляд. Тому, що зима – єдина пора року, коли загадані бажання мають усі шанси щоб  збутися. З приходом зими все стає схожим на чудову казку, і майже в кожному дворі з’являються закутані шарфами кумедні снігові  чоловічки. Персонажі зими (Сніговики, Снігові баби, Снігуроньки) мають, як виявляється, гаряче серце, тому і розтають навесні виключно від любові до людей. Ми відповідаємо їм взаємністю і відмічаємо на їх честь свята. 18 січня ми маємо нагоду ушанувати снігового красеня у всесвітній День сніговика.

                      Сніговик: історія появи.

Якщо вірити старовинним переказам, наприкінці XV століття , приблизно в 1493 році , італійський скульптор , архітектор і поет Мікеланджело Буонарротті вперше зліпив снігову  фігуру.

За даними історичних досліджень , перша письмова згадка про сніговика зустрічається в книзі XVIII століття: там ідеться про красиву снігову людину» гігантських розмірів. А саме слово «Schheemann», тобто сніговик, виникло  спочатку в німецькій мові.

      Зображення снігової фігурки вперше з’явилося як ілюстрація до дитячої книжки з піснями, виданої в Лейпцігу.

      Сніговикам присвячені чудові дитячі казки, найвідоміша з яких – «Сніговик» Г.-Х.Андерсена. У ній собака розповів сніговому чоловічкові про своє життя , про людей і про пічку, біля якої він так любив грітися, будучи щеням, і в сніговика з’явилося незрозуміле бажання наблизитися до пічки. Йому здавалося, що щось ворушиться в ньому-тремтливе і живе. Цілими днями, замість того, щоб радіти тріскучим морозам, сніговик сумував , дивлячись на піч через вікно… Прийшла весна, і сніговик розтанув. І тільки тоді знайшлося пояснення його туги: хлопчаки закріпили сніговика на кочерзі ,яка й ворушилася в ньому, коли він споглядав піч.

У фонді  Петриківської районної бібліотеки  для дітей є чимало книг про зиму , Сніговичків, європейські та українські зимові традиції. В читальному залі  експонується виставка-настрій до  у всесвітнього  Дня сніговика.

                                            

 

   Наприкінці 2016 працівники районної бібліотеки власноруч зробили сніговика, як символ зимових свят, наші читачі, просто перехожі ставляться до нього з належною повагою як до казкового персонажа, який дарує гарний настрій.

                                                                        

На центрральній площі Петриківки також дарують настрій перехожим два чудові сніговички!

                                                                                          

 

   Отож і ви, по можливості , зробіть чи зліпіть це зимове диво й загадайте йому своє найпотаємніше бажання!


 

Переглядів: 836 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz