Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 13:28

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 17 » «Дитяча бібліотека сьогодні: нові можливості, нова якість обслуговування»
13:19
«Дитяча бібліотека сьогодні: нові можливості, нова якість обслуговування»

      15 квітня 2015 року бібліотекар абонемента Петриківської районної бібліотеки для дітей Потапенко Ю.В. відвідала обласний семінар «Інформаційне забезпечення потреб користувачів дитячих бібліотек традиційними та інноваційними методами» , який відбувся в КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей». Для  бібліотекарів – це не просто з’їзд учасників, це плідна праця. Вони із задоволенням відвідують такі заняття. Адже тут можна обмінятися досвідом, почути та побачити, як творчо, з ентузіазмом працюють колеги з дитячих бібліотек над різними проблемами.   Про нові можливості  бібліотечно - інформаційного обслуговування , використання інформаційних ресурсів бібліотеки та мережі Інтернет для набуття знань, творчого, інтелектуального, духовного розвитку особистостей, задоволення їх інформаційних, освітніх потреб, організація відпочинку і дозвілля користувачів дітей розповіла  директор обласної бібліотеки для дітей Шарабура О.І.   Стрімка інформатизація суспільства вимагає сьогодні від всіх бібліотек області нових пошуків для удосконалення своєї діяльності, всі бібліотеки сьогодні роблять вагомий внесок у забезпечення інформаційної і культурної цілісності . Тому тема дня «Інтернет сервіси в обслуговуванні користувачів-дітей»,яку висвітлили модератори - Прокопович-Ткаченко О.О.(заступник директора обласної бібліотеки для дітей) та Резніченко Н.Л. (завідуюча відділом удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми) була надзвичайно цікавою та актуальною.

  Під час виступів співробітників обласної бібліотеки для дітей була зосереджена увага  саме на цих ділянках бібліотечної діяльності :

- «Бібліотека зі знаком якості: сучасні сервіси і  послуги для користувачів - дітей» (Резніченко Н.Л.);

- «Сприйняття інформації дітьми різного віку. Психологічні аспекти»  (Панченко В.М.);

- «Інформаційне забезпечення користувачів-дітей : традиції та інновації» (Світлична  А.В.);

- «Використання соціальних мереж у діяльності бібліотеки» (Орлова О.Л).

     Під час бібліотечної креатив - лабораторії бібліотекар I категорії відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Чернишенко О.А. висвітлила тему «Інформаційні можливості Веб 2.0 для популяризації книги та підтримки читання: створюємо бук трейлер».

  В досьє професіонала фахівці підготували таку інформацію :

«Інформаційні технології в довідково- бібліографічному обслуговуванні користувачів-дітей» (Тараненко Л.В.)., «Інформаційні продукти та послуги як процес та результат бібліотечного обслуговування» (Монська Т.В.).

          Також було запропоновано учасникам семінару перегляд матеріалів з виставки «Інновації в інформаційній діяльності бібліотек для дітей».                                                                                                      

        По закінченню цього і подібних заходів ще раз переконуємось, що сучасний бібліотекар - це  аналітик-синтезатор, що вміє здійснювати пошук і оцінювати якість інформаційних ресурсів з урахуванням потреб і запитів користувачів, інформаційний навігатор і посередник в системі документних комунікацій, в тому числі електронних, інструктор щодо оволодіння інформаційної культури, фахівців в галузі соціальних комунікативних технологій.

Переглядів: 607 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz