Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 02:50

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 1 » Домашні красуні
16:08
Домашні красуні

                                                        1 березня – Міжнародний день котів

Сьогодні на календарі 1 березня, перший день весни. Нарешті вона прийшла. Хоча на вулиці і світить сонечко, але ще не так вже і тепло. А ще окрім першого дня весни сьогодні у світі відзначають міжнародний день котів. Ці милі, по більшості пухнасті і ласкаві тварини, давно і по праву заслужили у людей повагу й любов.В читальному залі Петриківської районної бібліотеки для дітей дітям запропонована тематична виставка літератури «Домашні красуні».

                                                                                          

Було також проведено бесіду про домашніх котиків. Діти щиро і з любов’ю розповіли про своїх улюбленців.Учні 4 класу Лутай Маргарита про Елуїзу, Цвіркун Вікторія про Муську, Кільчинська Таміла про Бакса,Шістя Анастасія про Пушка.

                                                                             Цікаве про котів

Хто має вдома кота чи кішку, не може не погодитися, що з цими тваринами не буває сумно. Психологи вважають, що у кішки можна навчитися багатьом речам. Це дуже мудрі створіння, хоча іноді бувають лінивими. Пухнасті улюбленці насправді дуже особливі тварини, до кожного потрібен індивідуальний підхід. Коти – вільні та незалежні, кішки – непередбачувані та норовливі, господині своєї території, котрі знають собі ціну, і якщо захочуть, то навіть не підпустять до себе!

Зараз у світі живе 600 мільйонів домашніх котів. Найбільше їх у США, Англії, Франції та Німеччині. В Австралії на кожні 10 чоловік припадає 9 котів.

В Україні кіт завжди був повноправним господарем-мисливцем у хліві, помічником селянина. Для нього завжди знаходився і теплий куток у хаті, і кухоль молока. Із усіх свійських тварин лише кіт має найбільшу свободу дій. Іде і приходить куди і коли захоче, живе за власним розрахунком. Коти давно дружать з людьми, але ніколи не втрачають своєї незалежності. Ці тварини не утворюють зграї і ватажка над собою не визнають.

Котом ніколи не лякали маленьких дітей. Навпаки, скільки казок, віршів та колисанок складено про котика! „Котик і півник”, „Пан Коцький”, „Кіт у чоботях” – ось лише деякі з улюблених казок відомих нам з раннього дитинства.Милі пухнасті мур котики створюютьнеповторний затишок у нашій оселі. Бережіть їх!

З котом пов’язано багато прикмет і народних приказок:

Кіт умивається – гостей накликає.

Спить, згорнувшись клубком,
зіщулився – буде мороз.

Розлігся, солодко спить – на тепло.

Скривдити кота – сім років щастя не знати.

Чорний кіт шлях перейшов – буде невдача.

                                                                        

 

Переглядів: 609 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz