Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 16:18

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 24 » Екологічніпроблеми, які стосуються кожного з нас
15:34
Екологічніпроблеми, які стосуються кожного з нас

Сьогодні перед нами гостро постала екологічна проблема. Це пов'язано з тим, що люди вирішили стати господарями природи, почали її підкоряти собі. Внаслідок роботи виробництв забруднилися ріки,повітря,навколишнє середовище. Природа завжди давала людині красу, гармонію й благодатні умови для життя. А що дає людина природі?
Люди необдумано експлуатують природу, а іноді просто не замислюються над наслідками своїх вчинків. Безвідповідальність призвела до однієї з найбільших катастроф Чорнобильської трагедії, від якої постраждали величезні регіони України, Білорусі, Росії.
Такими словами модераторка розпочала ,засідання кіноклубу Docudays UA «Світлячок» при Петриківській бібліотеці для дітей. На показ документального кіно 24 квітня були запрошені діти 8 класу з Малопетриківської філії, яким був представлений документальний фільм режисера Девіда Феделя «Край електросміття».
Під час перегляду кінострічки учні зацікавлено спостерігали за сюжетом, видзначаючи екологічні права, порушені у фільмі. Зразу ж після перегляду зав’язалась жвава дискусія.
Під час обговорення школярі дійшли висновку, що першочергового вирішення потребує зменшення негативного впливу на довкілля, а модераторка закликала не залишатися байдужими до проблем довкілля.
Проблема екології дуже важлива, адже останнім часом її якість погіршується. Це означає, що всьому прогресивному людству загрожує величезна небезпека, якої буде дуже складно уникнути.
Тут модераторка звернула увагу, якої шкоди було завдано людству при вибуху на Чорнобильській АЕС.
Потрібно дуже чітко розуміти, що всі проблеми, які пов’язані з навколишнім середовищем, стосуються кожного з нас, ми не можемо просто знаходитися в стороні від цих проблем.
Діти дійшли висновку, що в нашій країні до проблем екології потрібно ставилися дуже серйозно, тим більше що ми вже пережили одну з найжахливіших катастроф в історії – вибух на Чорнобильській АЕС. Вона має слугувати нам сумним нагадуванням про безвідповідальне ставлення до сил природи. Ми сподіваємося, що ні гроші, ні влада, ні особисті інтереси ніколи не стоятимуть вище за життя цілої планети взагалі. Ми обіцяємо бути мудрішими нащадками.

Переглядів: 315 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz