Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 05:52

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 8 » Кіноклуб «Docudays UA Світлячок» пропонує фільм «Боротьба Джамали»
12:56
Кіноклуб «Docudays UA Світлячок» пропонує фільм «Боротьба Джамали»

1листопада відбулася чергова зустріч кіноклубівців «Docudays UA Світлячок» при Петриківській бібліотеці для дітей. Демонструваввся документальний фільм режисера Елін Йонссон «Боротьба Джамали». Глядачами були постійні кіноклубів ці - учнів 8-а класу (класний керівник Франчук І.Д.).

Фільм виробництва Шведського телебачення SVT розповідає про перемогу співачки у пісенному конкурсі «Євробачення – 2016», історію походження пісні «1944» та про нинішнє життя кримських татар і політв’язнів в умовах окупації. Журналістка Елін Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію.

Перед кіносеансом модератор кіноклубу коротко розповіла про мету, освітні цілі та очікувані результати проведення кінопоказу, поставила запитання учасникам заходу : «Що Ви знаєте про трагедію кримськотатарського народу?», «Чи знаєте Ви, про що йдеться у переможній пісні Джамали?».

Після перегляду фільму присутні мали можливість обговорити проблему окупації Криму та висловити свою позицію.

Школярів вразила історія сім’ї головної героїні про депортацію з Криму в Узбекистан, коли люди, стоячи в повному вагоні майже декілька діб, помирали від голоду, а бабуся Джамали втратила свою доньку.

В обговоренні взяли участь майже всі учасники заходу, які відмітили, що фільм дуже повчальний, показує незламність людського духу та патріотичність народу, а також піднімає питання порушення прав і свобод людини як в радянський період, так і сьогодні.

Учні обговорили нинішню неспокійну ситуацію на Сході України та складне становище кримських татар у наш час. Документальний фільм «Боротьба Джамали» - особистий і потужний портрет надзвичайно талановитої жінки, а також сила її пісні і виступу, які пролили світло на історичні події та сучасну політичну ситуацію.

При обговорені фільму кіноклубів ці висловлювали різні думки, але одностайність була в ставленні до героїні фільму. Співачка Джамала, змогла привернути увагу всього світу до проблем кримськотатарського народу і загалом до війни, яка триває в Україні. Ця символічна і яскрава перемога додала сил і віри українцям.

Висновок в кінці зустрічі про тематику фільму був доволі цікавий. Один з учасників сказав, що цей фільм не про конкурс «Євробачення», а про долю та боротьбу співачки, яка за три хвилини свого виступу змогла нагадати декільком мільярдам людей про історію депортації кримських татар радянською владою, про події, які повторюються вже у XXI столітті.

 

Переглядів: 339 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz