Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 14:58

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 19 » Ляльковий театр «Буратіно» як один із засобів залучення дітей до читання
14:55
Ляльковий театр «Буратіно» як один із засобів залучення дітей до читання

« Діти люблять звірів, чують себе близькими до них, розмовляють з ними і
розуміють їх: от тим-то й оповідання про звірів їм такі цікаві,
особливо, коли ті звірі в казці ще починають говорити, думати і
поводитися, як люди…»

Іван Франко

Ляльковий театр «Буратіно», що діє при Петриківській бібліотеці для дітей надав можливість сьогодні ,19 жовтня 2018 року, учням 3-б класу (кл.керівник Стежка Т.І.) зустрітись із цікавою казкою українського народу «Коза-дереза» та її героями.

Шумейко Н.С. провела бесіду про казку, її особливості, про улюблені казки дітей. Презентувала книжкову виставку «Казки,казки, казки…»

Підчас лялькової вистави діти переконались, як можна голосом передати страх, занепокоєння, хитрість та підступність. Бібліотечні працівники Шумейко Н.С.,Потапенко Ю.В. , Бутко О.В. та учениця 8-б класу Геймур Олександра вміло передали характери персонажів казки , які розкривалися в дії. Живучи в селянському господарстві, Коза-Дереза постійно проявляла невдоволення, а значить, була вередливою, самовпевненою, улесливою, брехливою. Опинившись у лісі, вона зухвало зайняла хатинку Зайця і не мала наміру поступатися ні перед ним, ні перед іншими звірами. Коза-Дереза не боїться ні Вовка, ні Лисички, відступає тільки перед сміливцем Раком. Якщо в інших казках Вовк злий і самовпевнений, то тут він боягуз — злякався свійської тварини. А Лисичка, котра вміло знаходить вихід з будь-яких ситуацій у багатьох казках, у цій теж відступає. І тільки маленький Рак виявляє щире співчуття до Зайця, приходить йому на допомогу, боронить від нахабної Кози-Дерези. Звірі у казці поводяться, як люди. Так викрито вади одних і піднесено чесноти інших. Тому ця казка належить до повчально-розважальних.

В нашій бібліотеці ляльковий театр «Буратіно» є одним із засобів залучення дітей до читання. Усі вистави без винятку сприймаються з великим захопленням, тому що вони яскраві, видовищні, спонукають глядачів до активного сприйняття. Веселі й сумні, повчальні та розважальні, вони об’єднані сюжетною канвою, яка базується на інформації про улюблені дитячі книжки, про їх мудрих і талановитих авторів.

Ласкаво просимо всіх до нашого лялькового театру!

 

Переглядів: 381 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz