Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 03:50

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 21 » Магія лялькового театру
14:33
Магія лялькового театру

На думку відомої діячки індійського театру ляльок Капілья Ватсяаян: "Світ лялькового театру - це невинність дитинства, його чистота і безпосередність, і мудрість філософа. Для мене театр ляльок завжди таїть особливу чарівність, оскільки є унікальним явищем у сфері мистецтва: за своєю дивовижною простотою і, одночасно, за своєю багатозначністю і це - справжній Всесвіт таємничого і образного, загадковості і фантазії. Виникаючи у реальному часі і просторі, театр ляльок повертає нашим душам справжню сутність ... "

В Петриківській районній бібліотеці для дітей діє ляльковий театр «Буратіно», а цього дня бібліотека зустрічала відвідувачів виставкою-інсталяцією « Магія лялькового театру».

                                                                               

Усім причетним до цього свята бажаємо: день 21 березня –Міжнародний День лялькаря, перетворити в захоплюючий ритуал на славу лялькового театру: "Нехай в цей день грають лялькові спектаклі, проводять дискусії, влаштовують зустрічі, нехай об'єднуються всі професіонали і аматори одного з найдавніших видів мистецтва - театру ляльок! Нехай всі навколо стануть учасниками нашого свята! Нехай всі опиняться в театрі ляльок! ". …А світ вкотре відзначає день лялькового театру. Це, напевно, єдиний театр, який довговічний і недовговічний одночасно. З одного боку, це місце, куди із задоволенням ходять маленькі крихітки, адже лялька - це не просто лялька, це персонаж казки, який ожив. Це невеличке диво, яке повністю реальне для маленької дитини. Але недовговічне воно саме тому, що діти досить рано перестають вірити в казки. Дуже швидко дитина перемикається на телебачення, різнокольорові книжки та іграшки, а ляльки починає сприймати, саме, як ляльки. Вони вже не мають тої магічної сили.

Хоча, з іншого боку, ляльковий театр буде жити вічно. Адже те, що стало буденністю для однієї дитини, тільки починає здаватися казкою для підростаючого іншого малюка. Це круговорот життя, де ляльковий театр відіграє дуже велику роль. Навіть у сучасному світі, де повно інших, більш сучасних розваг ляльковий театр продовжує гідно займати своє почесне місце. Адже саме ляльковий театр сприятливо впливає на формування особистості дитини, починаючи із самого раннього віку. За допомогою повчальних сюжетів діти вперше дізнаються про такі поняття, як добро і зло, справедливість, хороший і поганий, винагорода за добрі вчинки та інше. Театр доставляє багато радості дитині, приваблює своєю яскравістю, барвистістю, динамікою, впливає на глядачів.

                                                                                 

                                                                                 

                                                                                    

 

Переглядів: 457 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz