Розпочався Міжнародний рік овочів і фруктів-2021.
У фонді Петриківської бібліотеки для дітей є книги та інші друковані матеріали про користь для людського організму від споживання овочів та фруктів.
Працівники підготували мультимедійну презентацію задля можливості підвищення обізнаності читачів про важливість овочів і фруктів для харчування, продовольчої безпеки та здоров'я.
Пандемія COVID-19 змусила людство шукати нові шляхи в боротьбі з голодом і неповноцінним харчуванням .Підвищення уваги до цієї теми продемонструє важливість цифрових технологій для підвищення якості харчування і розширення ринкових можливостей.
Овочі та фрукти - цінні джерела клітковини, вітамінів і мінералів, корисних фітохімічних речовин. ФАО і Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендують кожному дорослому щодня включати в свій раціон не менше 400 грамів овочів і фруктів - це буде сприяти профілактиці хронічних захворювань, в тому числі раку, діабету, хвороб серця, ожиріння, і дозволить не допустити дефіциту мікроелементів .
Пропаганда споживання свіжої плодоовочевої продукції сприяє зміцненню ролі дрібних і сімейних господарств, відкриває мільйонам сільських сімей широкі ринкові можливості. Не можна залишити без уваги і питання гендерної рівності: у багатьох домогосподарствах провідна роль в питаннях виробництва і споживання овочів і фруктів належить жінкам.
|