Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 21:10

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 8 » Моє Придніпров’я калинове! Моя ти гордість вікова!
12:58
Моє Придніпров’я калинове! Моя ти гордість вікова!

Країв прекрасних і трудящих

 В житті немало знаю я.

 Та серед них ти все ж найкраща,

 Дніпропетровщино моя!

  У 2017 році відзначається 85 років утворення Дніпропетровської області. Можливо, в історичному вимірі 85 років – незначний час, але для нашого регіону цей час надзвичайно багатий, наповнений колосальною кількістю подій, звершень та здобутків. Історія Дніпропетровщини тісно пов’язана з історією нашої держави. Непростий шлях її творення втілений у характерах наших людей, у їх цілеспрямованості, у їх любові до рідної землі. При цьому варто враховувати, які випробування припали на долю області і її жителів: голод і фашистська окупація, повоєнні злидні і сталінські репресії. Дніпропетровці не просто вистояли перед неймовірними випробуваннями, а й створили один з найпотужніших регіонів України.

       Красивий та неповторний, ніби Богом дарований людству регіон, якому випала щаслива доля стати одним із визначальних чинників та форпостів національного поступу, українського відродження, зайняти винятково важливе місце в житті України.

       Дніпропетровщина, як відомо, край тисячолітніх історичних традицій та яскравих особистостей, мальовничої природи, щедрої землі та багатих надр. Величний Дніпро, безмежні мальовничі степи формували у мешканців краю високе почуття патріотизму, земної краси і священного ставлення до рідної землі.

       В Петриківській районній бібліотеці для дітей експонується книжкова виставка «Моя Дніпропетровщина – перлина в Божій скрині», на якій зібрані книги, статті періодичних видань, рекомендаційні  покажчики «А починалося все з намісництва…» та «Іменини обласного масштабу».

    Відзначання 85-річчя утворення Дніпропетровської області – це ще одне підтвердження того, що вона не розгубила свої історичні цінності й надбання, має потужний потенціал, твердо, послідовно і впевнено крокує в майбутнє.

                                                                                      

Переглядів: 560 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz