Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 09:48

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 1 » Перегляд та обговорення фільму «Заробітчанський шлях»
14:46
Перегляд та обговорення фільму «Заробітчанський шлях»

Перше у 2019 році засідання кіноклубу з прав дитини Docudays UA «Світлячок» розпочалося з бесіди та запитань до дітей (були присутні учні 8-б класу, кл. керівник Квак О,М.) Модераторка у своїй розповіді підвела дітей до озвучення причини за якими змушують наших земляків виїжджати на роботу за межі України.
Після перегляду фільму «Заробітчанський шлях» (режисер Олена Федюк) розгорілася дискусія. Одні доводили, що можна поступитися на деякий час своєю гідністю заради високих заробітків та гідних умов життя за кордоном. А інші стверджували, що потрібно розбудовувати свою державу, домагатися дотримання прав людини та гідних умов життя у своїй країні.
Прикро, що деякі молоді люди не вірять у можливість побудови на теренах України правової держави, тому мріють знайти своє щастя за кордоном. Та документальна стрічка Олени Федюк все-таки спонукає замислитись над заробітчанською долею, не залишає нікого байдужим. Тож є надія, що ми разом зможемо змінити наше життя на краще.
Але є й інша точка зору на цю проблему. Деякі діти абсолютно впевнені, що життя краще на Батьківщині. Я можу з цим погодитися, бо на Батьківщині наші близькі люди, наші друзі. Кожна людина повинна допомогти своїй власній країні, тобто зробити усе можливе для її загального блага. Я думаю, що ця проблема дуже серйозна і кожен має право на свою думку.
Чому ж іще люди виїжджають закордон?
Багато хто зараз звинувачує уряд. І причому емігранти вважають, що в Україні їм всі заздрять, і якщо вони живуть в Європі або Америці, то вони піднялися на вершину.
Хочеться звернути увагу на слова, сказані однією ученицею: «Ті гроші, які можна заробити за кордоном, зовсім не коштують того, щоб продати Батьківщину і сім’ю. Особливо у такий складний час, як зараз. У всіх країнах є складні моменти в історії. Ось і в Україні це просто складний момент, який треба просто пережити і допомогти Батьківщині, усім, чим тільки можливо, а не залишати її».
Саме такими оптимістичними словами хочеться провести підсумкову риску сьогоднішнього обговорення. Всі не можуть стати заробітчанами. Завдання сьогоднішньої молоді будувати успішну країну в себе вдома.

                                                                                                 

Переглядів: 409 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz