Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 15:53

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 15 » ПЕТРИКІВЩИНА ПАМ’ЯТАЄ – 2015
13:05
ПЕТРИКІВЩИНА ПАМ’ЯТАЄ – 2015

                 Петриківщина   пам’ятає  – 2015

Пам'ять... Вона нетлінна і вічна. Вона втілюється не тільки в бронзі, мармурі, граніті, вона живе у душах людей, в спогадах про ті, уже далекі, але до болю тривожні роки війни. Пам'ять про героїв живе у серцях вдячних нащадків.

З року в рік відходять в глибину віків події Великої Вітчизняної війни. Все більше часу віддаляє юне покоління від тих трагічних днів нашої історії. Змінюється відношення до війни у сучасному суспільстві. Але пам’ятати і знати про це має кожен. І саме книга допоможе доторкнутись до героїчних сторінок, зрозуміти наскільки був важким шлях до Перемоги.

       В Петриківській районній бібліотеці для дітей в рамках підготовки до святкування 70-річчя Перемоги в Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років стартував  Марафон пам’яті «70 кроків до Перемоги»

Ціль марафону: увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні, вшанування пам'яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів війни і пам'яті про Перемогу. Марафон буде проходити за наступними напрямками:

«Сторінки великої Перемоги»

На протязі  травня в бібліотеці будуть організовуватися читання та обговорення книг про Велику Вітчизняну війну, книжкові виставки та перегляди літератури, підготовлені бібліографічні рекомендаційні списки літератури.

«Більше, ніж слово»

За цим напрямком пройде цикл заходів, присвячених історії Петриківського району в роки війни. В травні для користувачів  5-9 класів та вихованців художньої школи відбудеться зустріч поколінь «Через дитинство пройшла війна». Діти РКЗК "Петриківська дитяча художня школа ім. Т.Я.Пати" створять плакат-вітання ветеранам Великої Вітчизняної війни «Це і наша Перемога!».

 «Мітка на карті»

   Мета даного напрямку – активізація пошуково-дослідницької діяльності школярів, вивчення історії району в воєнний період. Юні краєзнавці вивчатимуть історію створення пам'ятників і поховань Великої Вітчизняної війни, розташованих на території Петриківського району, братимуть участь у віртуальних походах та експедиціях по місцям бойової слави.

«Військова історія моєї сім’ї»

   Всі користувачі бібліотеки можуть взяти участь в конкурсі творчих робіт, з яких пізніше буде створений архів документів, присвячений пам'яті ветеранів, учасників та представників родини, які брали участь у Великій Вітчизняній війні.

        Бібліотекарі Петриківської районної бібліотеки для дітей  залучають дітей до вивчення героїчних сторінок  історії, популяризація художньої, історичної  літератури про війну, формують у підростаючого покоління почуття патріотизму, долучають користувачів до вшанування ветеранів та учасників війни, увіковічення пам’яті всіх полеглих в роки Великої Вітчизняної війни.

 

То ж запрошуємо усіх бажаючих та не байдужих взяти участь у

Марафоні пам’яті «70 кроків до Перемоги»!

Переглядів: 477 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz