Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 23:01

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Полин - сльозою омивається душа
10:15
Полин - сльозою омивається душа

29 років тому, 26 квітня 1986 року, пекельний вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа, що привела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків.                                                                                                                                      

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

З метою вшанування 29-их роковин Чорнобильської катастрофи 24 квітня  у Петриківській районній бібліотеці та в Петриківській районній дитячій бібліотеці відбувся урок скорботи «І слово Чорнобиль нам страшно згадати» на якому були присутні ліквідатори Чорнобильської катастрофи Шкарлат В.М., Бородін О.К.  , головний спеціаліст відділу організації забезпечення Петриківської районної ради Коваленко А.М., спеціаліст відділу культури Петриківської РДА Брижа Л.Л., учні 6 класу Петриківської СЗОШ (кл. керівник Гордійова Л.О.).

Про трагедію, яка забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров'ю мільйонів українців, її наслідків, які відчуваються до сьогодні розповіли бібліотекар читальної зали РБ Пікуш С.П. та бібліотекар читальної зали РДБ Бутко О.В.  Для присутніх було показано мультимедійну презентацію «Попіл Чорнобиля»,виставку документних ресурсів «На Чорнобиль летять журавлі». З метою вшанування вічної пам’яті та шани тих , хто брав участь у ліквідації Чорнобильського лиха  прозвучала пісня у виконанні ансамблю «Золоте перевесло» (керівник Клешня О.)   

 В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди.

 

 

Переглядів: 513 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz