Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 17:15

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Липень » 10 » Пошук шляхів трансформації бібліотеки- запорука успіху
14:57
Пошук шляхів трансформації бібліотеки- запорука успіху

Бібліотека – це простір, відкритий для ідей, спілкування, творчості, гостинний та комфортний, вона відкрита і приваблива для всієї громади бібліотека

Спільний пошук шляхів трансформації бібліотеки- запорука успіху. Зберегти найцінніше, відмовитися від штучних бар’єрів, залишити вільний простір для спілкування та творчості, бути готовими до змін і викликів у майбутньому.

Книжкова виставка – це своєрідна візитна картка кожної бібліотеки, за якою оцінюють і якість фонду, і стиль її роботи. Сьогодні це настільки обов'язкова форма популяризації літератури до якоїсь певної дати чи події в суспільстві, що книжкові виставки сприймаються просто як частина бібліотечного інтер'єру.

Кожна книжкова виставка – це погляд на світ людини, що її підготувала, це передача світогляду, його життєвого досвіду, ставлення до людей і до себе. Виставка – це завжди творчість, своєрідна ікебана – мистецтво складання букету, тільки книжкового.

Інтерес до виставки визначається не тільки кількістю представлених видань, а тим, як уміло вони подаються, наскільки образно передається основна тема, вдало сполучаються документи, графічні, допоміжні матеріали. Тема, назва, ілюстровані елементи, оформлення мають викликати у читача бажання познайомитися з представленими книгами. При підготовці слід врахувати мету виставки і контингент читачів, на який вона розрахована.

Творчість і фантазія працівників Петриківської бібліотеки для дітей створила багато видів і типів книжкових виставок. Деякі з них пропонуємо вашій увазі.

Поринути у чудовий світ казки дітям-учням 1-4 класів допоможе виставка-знайомство “Казки, казки, казки» Виставка починається з такого звернення:

Юні друзі!

Ця виставка-знайомство допоможе вам пізнати чарівний та дивовижний світ казки. Крокуючи казковими сходинками, ви зустрінете відомих улюблених героїв, поринете з ними у світ їхніх пригод. Вони навчать вас розпізнавати добро і зло. Отже, читайте, любіть казки, прислухайтеся до їхньої мудрості!

Розділи цієї незвичайної виставки:

  1. казки народів світу.

2 літературні казки.

  1. українські казки.
  2. Чарівну скриньку відкривай, в чарівну казку завітай                                                                                                       

 

Цікавою для дітей середнього та старшого шкільного віку стала краєзнавча книжкова виставка “Петриківщина мальовнича». Краєзнавча діяльність – одна із пріоритетних сфер роботи Петриківської районної бібліотеки для дітей. Вона направлена на сприяння соціальному та культурному розвитку регіону, вихованню патріотизму, національної свідомості, поваги до історії, традицій Петриківщини, поширенню поглиблених знань про неї, охороні та використанню природних багатств, виявленню та популяризації місцевого досвіду, взаємодію з державними і громадськими установами та організаціями, підвищенню престижу бібліотечного краєзнавства.

Одним із аспектів краєзнавчої роботи є формування і достатньо різноманітне використання фонду краєзнавчої літератури. Він включає в себе книги, статті про область в цілому та про Петриківський район, інші краєзнавчі матеріали, в яких висвітлюється економічний стан краю, історичні і культурні особливості району, міста, екологічні проблеми, а також твори місцевих письменників, поетів, публікації про видатних людей краю .

Одним із видів книжкових виставок є експозиції, направлені на рекламу бібліотеки, її інформаційних можливостей, на пропаганду бібліотечно-бібліографічних знань. Саме такою є виставка-реклама “Запрошуємо на розмову про літературу довідкову”, яка розкрила перед читачами середнього та старшого шкільного віку все багатство довідкового фонду бібліотеки

                                                                      

 

Школа – це найцікавіше, що сталося в вашому житті. Найцікавіші події відбуваються саме тут – шкільні уроки, перша справжня дружба і перше кохання, перші досягнення і перші розчарування. Відкрийте ці книги і ви дізнаєтесь чим жили ваші ровесники кілька років назад, що їм подобалось, що хвилювало і захоплювало. Пропонується виставка «Модне читання»

                                                                                       

 

Багатьох з нас захоплюють пригоди та подорожі, незвичайні загадки і страшні небезпеки. Це про вас написав відомий письменник В.Каверін: “Боротись і шукати, знайти і не здаватись”. Ці книги можна знайти на виставці «Детективи, пригоди, фантастика»

                                                           

                                                           Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе в цьому світі. Щорічно наша бібліотека розробляє і реалізовує Програму літніх читань. Літні читання сприяють створенню комфортного бібліотечного середовища, популяризації нових книг, проведенню цікавих заходів, творчих конкурсів. Тому у нашій бібліотеці для дітей представлені виставки: «Літо– 2017» та «Літечко запрошує в квітковий дивограй»

                                                                                                

Переглядів: 546 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz