Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 12:22

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 8 » Семінар «Бібліотека для дітей –світ нових можливостей»
16:22
Семінар «Бібліотека для дітей –світ нових можливостей»

Семінар «Бібліотека для дітей –світ нових можливостей», який відбувся 7 листопада 2017 року у стінах Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей містив у собі багато потрібної, актуальної інформації.

Про децентралізацію, реорганізацію та активну бібліотечну позицію йшлося під час цього заходу. Відкриваючи семінар, директор обласної бібліотеки для дітей Прокопович- Ткаченко О.О. звернула увагу присутніх на те, які зміни очікують бібліотекарів області в умовах децентралізації влади і зокрема зміни, передбачені Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Дала суттєві роз’яснення щодо мети, завдань та перспектив майбутньої діяльності закладів культури в умовах добровільного об’єднання територіальних громад, зазначила, що миттєвих позитивних змін чекати не варто, адже громади щойно створились і фінансова база ще не впорядкована. Однак, необхідно вести безперервний діалог з представниками громад для досягнення компромісу в будь-яких питаннях. Подальша доля бібліотек залежить від активності самих бібліотекарів.

Було підведено підсумки обласної літературно-краєзнавчої подорожі «Мандруємо рідним краєм», учасникам передали на місця грамоти, подяки , а переможцям ще й заохочувальні подарунки.Від Петриківського району подяками нагороджені Рашевська Ольга(читач Лобойківської сільської бібліотеки) та Безпальча Яна(читач Іванівської сільської бібліотеки).

У виступі завідуючої відділом комплектування , обробки документів та каталогізування Климець В.П. було надано інформацію про перехід на міжнародну систему класифікації (УДК)та обговорювалось питання послідовності дій при її впровадженні.

Про роль книги у житті сучасних дітей з погляду соціолога Ноди В.М. обговорювались різноманітні про види соціологічних досліджень, вивчення рейтингу книг 2017 року, важливість виявлення думки читачів з різноманітних питань.

Як зазвичай на обласних заходах, не обійшлось без приємного знайомства- цього разу з письменницею Ольгою Рєпіною, яка презентувала свою книгу «Світло не в моєму вікні».

Про те як зацікавити навіть найвибагливішого читача учасникам семінару розповіла завідуюча відділом удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми Резніченко Н.Л. У її виступі говорилося про нові моделі доступу до інформації у дитячій бібліотеці. Також було надано методичні рекомендації щодо планування та прогнозування діяльності дитячих бібліотек на 2018 рік. Вона також зазначила, що окрім звичних обов’язків, важливим завданням бібліотекарів сьогодні є налагодження контакту з представниками громади.

Дуже цінними були матеріали, викладені у виступі завідуючої відділом довідково- бібліографічного та інформаційного обслуговування Тараненко Л.В., які допоможуть бібліотекам утвердитись в статусі інформаційних та культурних осередків.

Цікавим був досвід роботи бібліотеки для дітей в умовах децентралізації , про який розповіла директор КЗ «Апостолівська міська бібліотека для дітей» Мартусенко Г.В. ,наголосила, що на сьогодні, вагомим чинником розвитку бібліотеки залишається соціальне партнерство і закликала колег до активної співпраці , спільна готовність до реформ колективу бібліотеки, бажання зробити бібліотеку сучасною і потрібною усій громаді взагалі і кожній особі окремо має успіх.

Підсумовуючи усе сказане і почуте, учасники семінару дійшли спільного висновку: бібліотеки повинні існувати і розвиватись, незалежно від того, які зміни і перетворення переживає суспільство в той чи інший момент. Лише завдяки невтомній праці та активному діалогу бібліотекаря з представниками територіальних громад, книгозбірня зможе зберегти статус соціально-інформаційного і культурного осередка місцевої спільноти.

Переглядів: 533 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 olhahura777 • 23:35, 14.11.2017
Шановні вихователі, педагоги, музичні керівники, бібліотекарі!
Видавництво "CLASSICA" Стефана Недериці (м.Київ) вітає Вас та
пропонує широкий асортимент дитячої літератури (казки, вірші,
оповідання, розмальовки) з якісною класичною, українською народною, 
авторською музикою, колисковими піснями та звуками природи! 

Пропонуємо Вам "ОСІННІЙ ЦІНОПАД - 15% на всю літературу та музичні диски!
Адже попереду зимові свята, а гарна  книжка завжди була і залишається найкращим подарунком для дітлахів!

Загляніть у видавництво  "CLASSICA"  та перегляньте книжки, які можуть
Вам знадобитися у повсякденній роботі з дітьми! 

Також Ви можете стати нашими постійними клієнтами та
отримувати знижки на свої покупки.

Дякуємо Вам за підтримку українського книговидавництва!

************************************************************************

Наші контакти 
 
Видавництво
классика.com.ua

Недериця Стефан Сергійович
097-007-07-72
066-007-07-72
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz