Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 10:20

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 23 » Синтез творчості, ідей та інновацій.
16:40
Синтез творчості, ідей та інновацій.

21-22 лютого в Дніпрі, в рамках проекту «Містки громадської активності», за підтримки Європейського Союзу, відбувся І Форум креативних індустрій. Тема форуму - «Креативні індустрії для розвитку територій». До Дніпра з'їхалися 200 творчих особистостей, щоб взяти участь у першому форумі креативних індустрій.

                                                                                         

Участь у цьому форумі взяли бібліотечні працівники Петриківського району Шумейко Н.С. та Лантух Н.Ю., і ми щиро переконані, що потрібно просто сміливо втілювати свої ідеї в життя. Також приєднуємось до думки, що нову економіку будують ті, хто використовує знання, уяву та творчу енергію тож і вирішили поділитися цікавими ідеями та знайти нових партнерів. Працювали протягом двох днів плідно - у програмі форуму були: презентація проектів, майстер-класи, спілкування. Серед представлених тем для обговорення: «Партнерство та інновації – шлях до успіху», «Культурні та креативні індустрії для розвитку громади», «Механізм бюджету участі для розвитку культури в громадах», «Культурна інтеграція та взаємодія для миру та розвитку», «Розвиток бізнесу в креативних індустріях». У рамках Форуму на кількох локаціях було представлено успішні практики розвитку культурних і креативних індустрій з різних регіонів України, а також нові проекти, які шукають фінансування та партнерів. Так свої проекти представляла Оксана Бояринова (м. Київ, Українська бібліотечна асоціація) - «Картування громадян як інструмент розвитку міста», учасниками цього проекту є ГО «Петриківське земляцтво» у партнерстві з Петриківською районною бібліотекою.

Вікторія Верес (м. Запоріжжя, ГО «Культпрожектор») – «Створення Кластеру культури і подієвого туризму на території Запорізької області»; Сергій Прокопенко (м. Харків) «Аудиокниги», Роман Помазан (м.Херсон) - «Центр ККІ в Херсоні», Олена Українцева (м. Маріуполь, Донецька обл.) - «Маріуполь на межі», Микола Павлюченко (м. Зеленодольськ Дніпровської області) - «Евакуйована колекція. Вишивка: захист, спротив, зброя» та інші спікери. Для учасників, чиї презентації та доповіді не потрапили в основну програму Форуму, працював "Відкритий мікрофон", де кожен бажаючий зміг поділитись своїм досвідом. Учасником «Відкритого мікрофону» була також бібліотекар КЗК «Лобойківська сільська бібліотека» Лантух Наталія, яка розповіла про гнучке поєднання своєї бібліотечної діяльності з громадською, творчою , а саме розповіла присутнім про успішну діяльність хореографічного колективу народного танцю «Дружба» , якому нещодавно присвоїли звання « Зразкового».

                                                                            

Ми ще раз переконались, що бібліотеки можуть стати місцем зустрічі об’єднаних спільною ідеєю людей , де б вони могли обговорювати проекти, втілювати їх в життя, налагоджувати контакти і разом створювати щось нове. ОТГ можуть втілювати культурні перетворення, створювати на базі бібліотек «Коворкінг-центри».

 

Переглядів: 469 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz