Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 03:34

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 7 » Сучасний Імідж дитячої бібліотеки в інформаційному світі
16:55
Сучасний Імідж дитячої бібліотеки в інформаційному світі

До бібліотек щодня приходять різні люди. Це маленькі діти, школярі, молодь та люди старшого віку. Для того, щоб вони не втрачали бажання відвідувати бібліотеки, необхідно знати, що цікавить користувачів сьогодні, а також потрібно вміти передбачати їхні інформаційні потреби. Саме тому створення позитивного іміджу бібліотеки, формування надійної репутації серед широкої громадськості стає основою сучасного бібліотечного закладу. Наш користувач змінюється, йому потрібна різнопланова якісна інформація. Тому бібліотекарям необхідно постійно навчатись та удосконалювати свої комунікативні навички, пропонувати нові форми інформаційних послуг, не забувати про старі форми роботи, а саме головне підвищувати свою професійну майстерність .

        7 червня 2018 року В КЗК «Петриківська ЦБС» Петриківської селищної ради відбувся семінар бібліотечних працівників «Сучасний Імідж дитячої бібліотеки в інформаційному світі» на базі Петриківської бібліотеки для дітей. Заступник директора по роботі з дітьми Шумейко Н.С. познайомила колег з надбаннями та здобутками дитячої бібліотеки, відзначила цікавий досвід роботи бібліотеки в обслуговуванні користувачів, діяльності клубів за інтересами та впровадженні інноваційних форм роботи.

       У рамках відзначення Року збереження культурної спадщини та відповідно до цільової програми «Краєзнавчі сходинки» читач бібліотеки , учень 9 класу Петриківського ОЗО I-III ступенів Яненко Ілля здійснив історико-краєзнавче дослідження «Церква Різдва пресвятої Богородиці» та познайомив присутніх з мультимедійною презентацією за матеріалами свого дослідження.

       На семінар було запрошено Аннусову В.А., з якою тісно співпрацює наша бібліотека .Віра Андріївна позитивно охарактеризувала умови, створену сприятливу атмосферу для кожної дитини, розкрила тісну співпрацю бібліотечних працівників з вразливими верствами мешканців селища, маленькими читачами та їхніми батьками. Наголосила ,що саме сьогодні надзвичайно важливим є створення комфортних умов в бібліотеках, де читачі почуватимуться зручно й невимушено.

          Згідно плану семінару відбулася Палітра бібліотечного досвіду, під час якої завідувачі сільських бібліотек поділилися напрацюваннями, думками, порадами : КЗК «Червонопартизанська сільська бібліотека»-Горбуля Ю.В. «Обслуговування користувачів в сільській бібліотеці: традиції та інновації», КЗК «Лобойківська сільська бібліотека» –Лантух Н.Ю. «Бібліотечна рекламна кампанія: ювілей Лобойківської сільської бібліотеки «70 років з читачами і для читачів», КЗК «Іванівська сільська бібліотека»–Маляр Т.І. «Завідувач сільської бібліотеки:людина, професіонал,читач». Професіоналом можна вважати лише того, хто навчається безперервно, ніколи не зупиняючись у своєму розвитку. Виступи бібліотечних фахівців показали їхню любов до обраної професії, їх бажання працювати творчо, інноваційно, креативно.

         Кожна бібліотека прагне до максимального розкриття змісту своїх ресурсів для користувачів. Дієвим засобом впливу на формування читацької уваги є книжкова виставка. Пошук нових креативних підходів до оформлення бібліотечних виставок втілює у свою роботу й Петриківська бібліотека для дітей .Для присутніх було презентовано виставку книг одного автора Неллі Топської.

          Бібліотечним працівникам було надано можливість продемонструвати свої творчі здібності під час проведення майстер-класу з виготовлення ляльки-мотанки «Подорожниця». У кожного учасника вийшла лялька неповторна, чарівна-оберіг для подорожуючого (актуальна саме під час відпусток).

         Висвітлені на семінарі питання довели, що саме бібліотеки для дітей є ідеальним середовищем для духовної підтримки сучасної дитини, надаючи кожному читачеві можливість у визначенні його особистісних перспектив в освіті, розвитку, культурі. Підсумовуючи роботу семінару варто зазначити, що присутні почерпнули багато нового і корисного для себе по даній темі та будуть використовувати цікаву інформацію у повсякденній роботі, для того , щоб не тільки зробити бібліотеку культурним осередком, а й розширювати коло її читачів, користувачів бібліотечних послуг.

                                                                                           

                                                                                          

                                                                                          

                                                                                       

 

 

 

 

Переглядів: 434 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz