Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 07:15

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 27 » Тарас Шевченко - світова наша слава
12:21
Тарас Шевченко - світова наша слава

                                                Щовесни, коли тануть сніги

                                                І на рясті просяє веселка,

                                                Повні сил і живої снаги

                                                Ми вшановуєм пам`ять Шевченка

У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Невпинно лине час,вже незабаром 201-а річниця від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча Тараса  Григоровича Шевченка. Світова література, мабуть, не знає генія з такою трагічною долею.  . Немає в світі людини, яка б не знала великого митця. Його поезія лягла золотими  злитками у фонд вітчизняної літератури, стала нетлінною частиною буття українського народу. Без його величної постаті неможливо уявити Україну. Феномен його творів у тому, що вони в усі епохи суголосні часу, бо є, по суті, одкровенням, адресованим у вічність не лише сучасним, а й прийдешнім поколінням українців. Твори Кобзаря супроводжують кожного з нас у житті, бо Шевченко як явище – велике і вічне, він невичерпний,  росте і розвивається в часі, а нам ще йти і йти до його осягнення…По колючих тернах йшло Тарасове кріпацьке  дитинство, в терновім  вінку страдника бачимо   поета на схилі його віку. Хай безмірно дорогою ціною, але він здобув собі право бути осяйником нації. Шевченко не потребує канонізації. Творчість його не можна розглядати позачасово. За « Кобзарем » можна вивчати історію українського народу. І добро, і зло вражало поета однаково глибоко. Суттєво, що саме поезії історичного змісту давали Т. Г. Шевченку вихід його громадянським і патріотичним почуттям. Він вкладав  у них настанови та повчання прийденшнім поколінням, і зараз, у ХХІ столітті , його  слова мають  високий  ценз.

            20 лютого 2015 року в Петриківській районній бібліотеці для учнів 4-б класу Петриківської СЗОШ (кл.керівник Берелет Т.Ю.) було проведено інтерактивний урок ,приурочений дню народження поета. Діти затамувавши подих слухали пісні, покладені на слова Т.Г.Шевченка, переглядали мультимедійну презентації «Дітям про Т.Г.Шевченка» та «І мертвим ,і живим …».Гарним доказом любові дітей до творчості поета було декламування його віршів напам’ять.

                                                                                                                                  

Щирі, душевні слова шани Великому Тарасу звучали з уст ведучої, бібліотекаря РДБ Потапенко Ю.В. Хороші знання проявили діти під час вікторини за творчістю Шевченка, яку провела бібліотекар РДБ Бутко О.В. Маленькі читачі подарували бібліотеці малюнки ,присвячені творам Шевченка.

Метою цього уроку було вшанування пам'ять великого українського поета і сформувати у підростаючого покоління інтерес до його творчості.

Переглядів: 527 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz