Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 21:24

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 9 » Той, що дарує дитинство
22:41
Той, що дарує дитинство

 Всеволод Нестайко! – і відразу на обличчях переважної більшості дітей заквітнуть усмішки, а в очах їхніх батьків заграють веселі іскорки. Та й чимало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужими: вони тут же засвітяться сонечками, бо пригадається їм власне дитинство...                 
      Три покоління українців зачитується талановитими творами відомого українського дитячого письменника.                                 

85-річчю від дня народження найвідомішого сучасного українського письменника і казкаря, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки (за повість-казку «Незвичайні пригоди в лісовій школі»), премії ім. Миколи Трублаїні (за повість-казку «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків»), премії ім. Олександра Копиленка (за казку «Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя» було присвячено 6 лютого 2015 року в Петриківській районній бібліотеці було літературнийвояж «Творець казкових країн», який пройшов  жваво і цікаво. Учні 6-а класу Петриківської СЗОШ з учителем української мови та літератури Діденко Ю.С. уважно слухали та переглядали мультимедійну презентацію «Нестайко - дітям» та бук трейлер «Тореадори з Васюківки Всеволода Нестайка». Юні користувачі з задоволенням мандрували сторінками життя і творчості улюбленого дитячого письменника, дізналися про те, що рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури його знамениту трилогію «Тореадори з Васюківки» було внесено до особливого Почесного списку Г.Х. Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури, про це дітям розповіла бібліотекар читального залу РДБ Бутко О.В. Діти мали можливість більш детально познайомитися з творчістю В.Нестайка, переглянувши книжкову виставку «Веселі пригоди Всеволода Нестайка». Бібліотекар абонемента РДБ Потапенко Ю.В. зробила цікавий огляд літератури біля  виставки та презентувала присутнім рекомендаційний список літератури «Знайомець з країни сонячного дитинства».Шестикласники   стали мандрівниками літературного вояжу.

Всеволод Нестайко – автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Ім’я В.Нестайка чи не найпопулярніше серед читачів шкільного віку. Кожна його книга – це захоплюючі пригоди, витівки героїв будь – якого твору.30 січня виповнилося б 85 років від дня народження письменника.

  То ж запрошуємо всіх бажаючих поринути у світ пригод. Чекаємо на зустріч!

 

 

 

 

Переглядів: 676 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz