Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 08:03

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 8 » Участь у обласному семінарі «Передові бібліотечні практики ,як інтеграційні можливості бібліотеки для дітей»,
14:36
Участь у обласному семінарі «Передові бібліотечні практики ,як інтеграційні можливості бібліотеки для дітей»,

Світ так швидко змінюється і ставить перед нами нові вимоги, а ми, бібліотекарі, змушені постійно навчатися, удосконалювати свої професійні знання. Зміни, які відбуваються, потребують нових підходів до роботи бібліотечних закладів в умовах розвитку громадянського суспільства. 7 квітня 2016 року відбувся обласний семінар «Передові бібліотечні практики ,як інтеграційні можливості бібліотеки для дітей», який відвідала  бібліотекар абонемента Петриківської районної бібліотеки для дітей Потапенко Ю.В.

Цей семінар підтвердив сучасне уявлення про професійну компетенцію і процеси, які впливають на створення і поширення інновацій, є основними факторами в процесі розвитку сфер діяльності  МКЗК «Централізована система бібліотек для дітей» .Саме така бібліотека, яка стала багатофункціональним інформаційним терміналом для надання акумульованих знань . Позитивний імідж бібліотек, безумовно, залежить від економічних показників і фінансування, та водночас він залежить від людей, які формують суспільну думку про свою бібліотеку.

Бібліотечне обслуговування дітей та юнацтва сьогодні – сфера бібліотечної діяльності, що потребує найбільшої гнучкості. Бажання юних самореалізуватися, стати повноцінними та відповідальними громадянами України, зміни у програмах навчальних закладів, потреби суспільства в професійно підготовленій молоді – все це сприяло тому, що домінуючими категоріями користувачів у книгозбірнях області стали діти та юнацтво. Зміни в бібліотеках ставлять нові вимоги і до їхніх працівників. Сьогодні недостатньо володіти фаховими знаннями та вміннями, необхідно їх постійно вдосконалювати. Головне – працювати творчо, відкрито, по-новому. Бібліотекар повинен почати перетворення з себе, свого бачення діяльності бібліотеки, бажання змінити на краще, а потім – запалити цією творчою іскрою всіх навколо – владу, спонсорів, читачів бібліотеки та мешканців міста чи села. Саме це і є факторами успіху сучасної бібліотеки ля дітей. Червоною ниткою пройшло у виступах, консультаціях фахівцв бібліотек в МКЗК «ЦСБД» впроваджуються ефективні бібліотечні практики на допомогу освіті: бібліотьюторство, інтелектуальна практика, які відкривають нові можливості для особистісного розвитку дітей.

Семінар розрахований на тих, хто хоче змін і оновлень. Хто хоче бачити більше, знаходити скоріше, вирішувати ефективніше, жити яскравіше.

 

Переглядів: 451 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz