Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 11:39

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 14 » Великий син України
12:19
Великий син України

                                                                                           

 

В  історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство.

У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. З його дня народження минуло 202 роки, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Нам сяє в радості й печалі

Ясний Шевченків «Заповіт»

 9 березня   в комунальному закладі культури  «Петриківська селищна бібліотека» відбувся єдиний урок «Відродися, Тарасе, мовою, одкровенням, душі розмовою» в якому взяли участь учні 9  класу разом з  класним керівником Солохою Л.М. Живе спілкування з «Кобзарем», як священною книгою українців,зразу налаштувало випускників на активну творчу роботу, якою вміло керувала завідуюча бібліотекою В.М.Десятерик.  Учні об’єднались у дві команди - «Ерудит» і «Фортуна» та розпочали подорож літературними стежками епохи ХІХ століття. У ході уроку учні  перегорнули сторінки основних життєвих і творчих етапів Тараса Шевченка. Читачі  в повній мірі показали свої знання з української літератури, з історії України і її народу, а також пригадали твори великого поета та процитували уривки з поетичних творів « Мені тринадцятий минало», «Заповіт», «Тарасова ніч», «Реве та стогне Дніпр широкий» та ін.

                                                                                        

Учні познайомились з літературою книжкової виставки «Син України», а також  команди взяли активну участь у літературній  вікторині «Пізнаю Шевченка». Читачі  - учні  зрозуміли, що є багато цікавої літератури про життя і творчість Т.Г.Шевченка, є багато творчих сторінок ,рубрик на які вони ,навіть ,не звертали увагу. Підсумком уроку став перегляд відеоролика «Великий Кобзар» (спільна робота бібліотекаря та Манейло А. й Левечко Л.)  Літературний урок пройшов дуже жваво і цікаво, а перемогу виборола команда «Ерудит».

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душу зігріва» -

такими словами закінчився літературний урок.

$IMAGE4$

Переглядів: 510 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz