Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 00:58

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 7 » Війною плакала і наша земля…
10:15
Війною плакала і наша земля…

Ось вже сімдесят третя весна вітає всіх тих, хто пережив війну, вітає вона й тих, хто знає про ті події не лише з книг, фільмів чи від розповідей старшого покоління. Вітає і вкотре нагадує про страхіття війни й наказує берегти мир. Усе далі відділяють нас роки від грізних подій Другої світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто поклав на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. 5 травня 2018 року напередодні Дня пам’яті та примирення до Петриківської бібліотеки для дітей завітали учні 2-Б класу Петриківської СЗОШ I-III ступенів ( кл. керівник Стежка Тетяна Іванівна )на годину пам’яті під назвою «Війною плакала і наша земля…», присвячену відзначенню 73-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Європі. На зустріч з учнями був запрошений голова Петриківської селищної ради ветеранів Голуб В.І., який розповів дітям про тяжкі часи, які випали на його долю, про своє дитинство, свою родину. Діти вручили Велеміру Івановичу плакат вдячності «Ви врятували нашу рідну землю, ми її збережемо». Діти задавали запитання, щиро по- дитячому долучилися до розмови і наводили приклади участі членів родин – дідусів, прадідусів у війні 1941-1945 рр.

Заступник директора КЗК «Петриківська ЦБС» по роботі з дітьми Наталія Степанівна Шумейко під час проведення заходу намагалася передати інформацію про тяжкі випробування для учасників Другої світової війни і про безмежну радість перемоги. Зокрема було зазначено: про перемогу над нацистською Німеччиною, яка стала подією планетарного значення; про гіркоту воєнного лихоліття, що насувалося на мирні оселі жителів Петриківського району. Побажала дітям, щоб вони виростали гідними людьми і зрозуміли вірно такі поняття як як : мир, перемога, радість, вдячність, добро, пам'ять, спокій, патріотизм, щастя, увага, єдність. Говорили про моральність, чесність, благородство, гуманізм. Нинішні події в країні - вагомий привід поговорити на цю тему. Звичайно, краще би нам, дорослим, ніколи не довелося розповідати дитині про війну.

Діти переглянули відеоролики « Ми-діти України» та « Я проти війни в моїй країні!». Головною метою заходу було вшанування безсмертної пам’яті ветеранів війни та виховання в підростаючого покоління поваги до захисників нашої Батьківщини.

Сподіваємось захід, організований нашою книгозбірнею, допоможе нашим дітям-читачам усвідомити, що мир, спокій, злагода в державі – це найважливіше, чого ми прагнемо в наш, такий неспокійний, час.

                                                                                              

                                                                                              

                                                                                               

                                                                                                

                                                                                                 

                                                                                                 

                                                                                                 

Переглядів: 436 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz