Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 20:14

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 23 » Засідання кіноклубу Docudays UA «Світлячок» в Петриківській бібліотеці для дітей
15:01
Засідання кіноклубу Docudays UA «Світлячок» в Петриківській бібліотеці для дітей

23 лютого відбулося засідання кіноклубу Docudays UA «Світлячок» Петриківської бібліотеки для дітей. Були запрошені учні 9 класу (класний керівник Плоха Любов Олександрівна).

До перегляду був представлений фільм режисерів О. Течинського, О. Солодунова, Д. Стойкова «Все палає», що піднімає питання людської чесності та гідності.

Це був не просто показ фільму, а розмова покоління Майдану з поколінням, заради якого він відбувся.

Залу бібліотеки діти залишали із задуманими очима, роздумами про майбутнє своє і України.

Годинний фільм про події 2014 року, які назавжди змінили життя країни і ввійшли в історію під назвою «Революція Гідності», викликав у глядачів бурю емоцій.

У фільмі немає постановочних ролей чи персонажів. Усі кадри та історії стрічки – це документальна хроніка протистояння людей на Майдані, кожен з яких захищає те, в що вірить.

Цей фільм – не про революцію, яка змінила Україну. Не зовсім про неї. Скоріше, він показує універсальний зразок особливого виду повстань: тих, які закінчуються кровопролиттям”, – пишуть про свою картину творці.

В описі стрічки на сайті фестивалю сказано: “Серцем фільму є сцена, тривалість якої наближається до меж терплячості, але яка, проте, робить символізм стрічки практично відчутним на дотик. Протестувальники радісно і тяжко зносять величезний бюст Леніна, фотографуючись як переможці (щоправда, не знаю, який стосунок має Ленін до їхньої люті), тоді як старий радянський типаж обіймає уламок свого улюбленого велетенського каменя і до останнього відмовляється відпустити його. Майдан як поле бою. Quelle horreur! (Який жах! – Ред.)”.

Картина не намагається розмірковувати над змістом подій, а висвітлює боротьбу, яка пішла не туди і врешті-решт призвела до відчаю, безпомічності й смертей”.

Те, що ми всього цього не відчуваємо, пояснюється одним: ми надто ще наближені до тих подій, надто емоційно сприймаємо їх. І за окремими деревами, як кажуть, не бачимо лісу. З кожною новою річницею Майдану ми маємо змогу осягнути більш повну картину того, що сталося. Але, щоб пазл склався повністю, має пройти ще чимало часу.

Цікавими були думки дітей, які в 2013 році були ще маленькими. Зараз вони пробували проаналізувати тодішні події. Один з виступаючих провів паралель з Героями Крут, дехто висловив думку про можливість тоді вирішити все мирним шляхом, але всі погодилися , що жертви Майдану не були марними. Вони призвели до переформатування суспільства і сам Майдан скоріше був закономірністю. Були порушені багато прав людей (на свободу вибору, право на життя, право на проведення мирних демонстрацій тощо) і як наслідок - суспільство стало на захист своїх прав.

 

 

 

 

Переглядів: 459 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz