Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 18.10.2024, 09:49

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 25 » ТЕАТР — ЖИТТЯ, АКТОРИ В НЬОМУ — ЛЮДИ…
11:52
ТЕАТР — ЖИТТЯ, АКТОРИ В НЬОМУ — ЛЮДИ…

Театр, театральне мистецтво, багато століть є для людства, котре вже має у 21 столітті телебачення, інтернет, 3-Д, незмінно улюбленим, особливим, часом загадковим видом мистецтва, без якого ми не уявляємо свого життя. Театр - це завжди атмосфера свята, духовності, високої культури.  Усім відомий вислів Уільяма Шекспіра – «Весь світ – театр, а люди у ньому – актори...» коротко і якнайповніше характеризує зв’язок театру з реальним життям.
      27 березня весь світ відзначає Міжнародний день театру. Цей день є справжнім святом не тільки для акторів сцени, але й для мільйонів глядачів.
      Міжнародний день театру відзначається щорічно з 1962 року, започаткований у Відні на 9-му конгресі Міжнародного інституту театру (МІТ) при ЮНЕСКО у 1961 році.      Слово «театр» (греч. theatron, місце для видовищ, видовище) – рід мистецтва, а також будівля, призначена для представлення драматичних творів перед публікою. Традиційно включає сцену – майданчик, де відбувається дія, – і зал для глядачів. театральне мистецтво сьогодні дуже різноманітне.

   За домінантами художніх засобів сценічної мови театр розгалужується на різні види: опера, балет, оперета, вар’єте, драматичний, музично-драматичний, ляльковий театр і пантоміма (нетанцювальний, але виразно-промовистий рух тіла). Існують також театри, що різняться за адресами свого призначення, тобто за складом своєї аудиторії: театри дитячі, де грають і дивляться вистави діти; юного глядача, де дорослі грають для дітей; театри молодіжні, міміки й жесту (для глухонімих); самодіяльні, де грають аматори, та ін.

   Театри розрізняються й за своїм тематичним або жанровим спрямуванням, залежно від того, що переважає в їх творчості. Це театри естради, моди, пісні, історичного портрета, еротики, детективу, комедії, драми і комедії, мелодрами, хореографічних, естрадних мініатюр, поезії, камерний, фольклорний, комічної опери, масок.

  Театр життя приїхав на гастролі.
Костюми наготовлені і ролі.
Сценічний успіх і гучний ефект –
Розподілив найвищий інтелект.

І кожен з нас тут маску обирає,
І поступово в неї проростає…
Паяц чи Мученик? Офіра а чи Кат?
Нове приваблює сильніше у стократ.

І всі в лабетах долі, ролі бранці…
По колу носяться земні протуберанці,
Спаровані а чи в самотнім танці.
У цьому світі ми – актори новобранці.

Цей світ – театр, і роль тут не одна,
Яку обрав – така тобі й ціна!

З метою відзначення міжнародного дня театру в Петриківській районній бібліотеці для дітей оформлено виставку літератури " Театр- життя, актори в ньому- люди..."     

Переглядів: 963 | Додав: Flash | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz