Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 23:27

Петриківська бібліотека для дітей

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Погано
5. Жахливо
Всього відповідей: 5
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Краще гір можуть бути тільки гори,

 На яких ти іще не бував ...

В. Висоцький

 

Міжнародний день гір (International Mountain Day), який відзначається 11 грудня, був встановлений за рішенням 57-ї Генеральної Асамблеї ООН у 2003 році.

У відповідній резолюції Генеральної Асамблеї відзначена особлива актуальність дій, спрямованих на стійкий розвиток гірських регіонів.

Генеральна Асамблея ООН закликала міжнародне співтовариство організовувати в цей день заходи на всіх рівнях з метою пропаганди значення стійкого розвитку гірських регіонів.

Гори займають близько однієї чверті поверхні планети і є домом майже 10 відсотків населення. Це - заповідник для багатьох унікальних видів рослин і тварин, джерело води всіх основних річок землі.

В читальному залі Петриківської районної бібліотеки для дітей експонується виставка літератури «Міжнародний день гір».

... Читати далі »
Просмотров: 403 | Добавил: Оксана | Дата: 09.12.2016 | Комментарии (0)

                                                      

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Дек ... Читати далі »

Просмотров: 599 | Добавил: Оксана | Дата: 09.12.2016 | Комментарии (0)

 Жодна інша пора року не радує око таким багатством кольорів та відтінків, хоча кожна по-своєму красива. Осінь недарма називають золотою – особливо в жовтні, коли листя на деревах стають усіх можливих кольорів – лимонно-жовті, жовтогарячі, золоті, червоні та насичено-багрові. Крім того осінь  багата на природній матеріал для створення різноманітних аплікацій, поробок тощо.

   Саме тому ми не змогли оминути увагою цю чудову пору. На засідання клубу «Бджілка» були запрошені малюки з 3-А класу (керівник Капленко Н.Л.). Спочатку  бібліотекар Бутко Ольга розповіла про прикмети осені. Потім діти відгадували загадки та ділилися враженнями про осінню красу. Завершальним етапом засідання стало виготовлення цікавих іграшок з природнього осіннього матеріалу. У процесі творчості діти співали пісеньки, спілкувались. Поробки вийшли чудові: смішні, живі, з характером.  І бібліотекарі  і діти отримали величезне задово ... Читати далі »

Просмотров: 505 | Добавил: Flash | Дата: 06.12.2016 | Комментарии (0)

    Черговий раз «Docudays UA Світлячок» зібрав однодумців. П’ятого грудня в Петриківській районній бібліотеці для дітей пройшло засідання кіноклубу документальних фільмів. Цього разу до нас завітали учні сьомого, восьмого та дев’ятого класів Хутірського НВК з вчителем Сидоренко Людмилою Миколаївною, Ці учні вперше були на показі фільмів  клубу «Docudays UA Світлячок».

      Традиційно зустріч почалася зі знайомства. Потім бібліотекар Потапенко Юлія  розповіла про Декларацію з прав дитини, ознайомила з літературою по цій тематиці. Хочеться відмітити, що діти поводили себе надзвичайно розкуто. Відповідали на запитання, висловлювали свої думки з приводу обговорюваних життєвих ситуацій.

     Увазі учнів були представлені два фільми   «Абетка» режисера Мадлі Ляене  та «Трудний» режисера Миколи Бондарчука .

   & ... Читати далі »

Просмотров: 435 | Добавил: Flash | Дата: 06.12.2016 | Комментарии (0)

2 грудня в приміщенні Петриківської районної бібліотеки відбулася остання в цьому році районна нарада-методичний день, що вміщувала в собі ряд важливих питань. Нараду  відкрила директор РКЗК «Петриківська ЦБС» Насонова О.А. з нагальними питаннями та звернула увагу на те, як змінилися бібліотеки у теперішній час.
Була надана консультація з ефективного використання фондів при плануванні роботи бібліотек- на 2017 рік. Також були розглянуті основні напрямки культурно-просвітницької роботи бібліотек.

Бібліотекарям було запропоновано участь у обласних конкурсах:

Регіональна кампанія «Улюблені поети Придніпров’я» (лютий-вересень 2017 року)

- Обласний конкурс читців-декламаторів «Читаємо разом ... Читати далі »

Просмотров: 836 | Добавил: Оксана | Дата: 02.12.2016 | Комментарии (0)

25 листопада 2016 року у Петриківській районній бібліотеці для дітей для учнів 1-Б  та 1-А класів Петриківської СЗОШ (кл.керівники Клешня С.О. та Стежка Т.І) було проведено захід «Без казки немає дитинства» .  Дітям продемонстрували мультимедійну презентацію «У гості казка завітала» .. Діти охоче переглянули ілюстрації до казок та відгадували до якої казки вони відносяться. Маленьким глядачам  показали лялькову виставу  «Рукавичка».Першокласники із задоволенням зустріли наших лялькових друзів, яких озвучили працівники районних бібліотек Насонова О.А., Пікуш С.П., Потапенко Ю.В.   Шумейко Н.С. щиро подякувала дітям за участь у святі казки та розповіла про широкий світ можливостей у бібліотец ... Читати далі »

Просмотров: 486 | Добавил: Оксана | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

         Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Пройшло чимало років, перш ніж про це можна було говорити.  Упродовж десятиліть масове вбивство людей штучним голодом не лише навмисно замовчувалося радянською владою, а й взагалі заборонялося про нього будь-де згадувати.  В останню суботу листопада ми вже вкотре вшановуємо пам’ять невинно загиблих людей.

 Петриківська районна бібліотека для дітей  24 листопада запросила 9 клас ( класний керівник Мокієнко В.В.) на захід «Злочин проти народу». Тема надзвичайно складна, трагічна.

       Голод…. Що може бути страшнішим для матері, ніж смерть власної дитини від голоду.  Під час голодомору по самим приблизним розрахункам було замордовано голодом 3,2 мільйони осіб. Ця спланована про ... Читати далі »

Просмотров: 437 | Добавил: Flash | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

     У листопаді відбулася чергова зустріч в кіноклубі В Петриківську районну бібліотеку для дітей завітали учні 8-А класу (класний керівник Дорошова Т.Г.).  Модератор кіноклубу Бутко Ольга Василівна та бібліотекар Потапенко Юлія Вікторівна запропонували для перегляду  фільм  чеського режисера Алєксандра Ґореліка «ВИХОВАННЯ УЛЯНИ». Фільм не зважаючи на ніби-то простий сюжет, фільм доволі складний для сприйняття. Але учні уважно дивилися і потім енергійно обговорювали побачене. Однією з обговорюваних проблем була проблема соціального сиріцтва, коли дитина в суспільстві залишається наодинці  з собою.

Головний герой фільму дівчина Уляна, яка виховується у притулку для сиріт. Але Уляна — не сирота. У неї є родичі — мама, бабуся. Чи займаються вони її вихованням, чи цікавляться її життям, чи піклуються про неї?  Чи можуть суспільні організації  (світські, церковні, іноземні) дати дітям кращу освіт ... Читати далі »

Просмотров: 383 | Добавил: Flash | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

Україна, 2014-й: «Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», ... Читати далі »

Просмотров: 718 | Добавил: Оксана | Дата: 21.11.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 58 59 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz